Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee jokiverkko.fi verkkosivuja. Seloste on laadittu 3.5.2021.

Verkkosivut on julkaistu 5.5.2021.

 

Saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää kriittisiltä osin julkisen sektorin verkkopalvelun saavutettavuusvaatimukset:

 • Havaittava: Voit nähdä tai kuulla sivun sisällön ja erottaa sivulla olevat käyttöliittymän elementit yleisiä selaimia ja päätelaitteita käyttämällä. Sivusto on värimaailmansa ja toiminnallisuuksien puolesta selkeäkäyttöinen. Sivuilla ei ole välkkyviä elementtejä. Sisältö on käytettävissä ruudunlukijan avulla. Mikäli sivustolla on sisältöä, jota et saa auki tai jota et pysty lukemaan, voit pyytää sen erikseen sivun alareunassa olevan ohjeen mukaisesti.
 • Hallittava: Voit käyttää sivustoa hiiren, kosketusnäytön tai osoitinlaitteiden avulla sekä pelkän näppäimistön avulla. Voit liikkua sivun osasta toiseen mielekkäässä järjestyksessä tai siirtyä tiettyyn osaan/sisältöön oikopolkuja käyttämällä. Mikäli sinulla on ongelmia sivuston käytössä, voit antaa meille palautetta sivun alareunassa olevan ohjeen mukaisesti.
 • Ymmärrettävä: Verkkosivuston sisältö esitetään sivuston käyttäjille tavalla, jolla sen voi ymmärtää oikein esimerkiksi kuulo- tai näköongelmista huolimatta.
 • Toimintavarma: Sivusto toimii oikein sivuston julkaisuhetkellä yleisesti käytössä olleilla laitteilla ja selaimilla.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Jos sivustolla havaitaan ei-saavutettavassa muodossa olevaa tietoa, niin saavutettavuusvaatimukset täyttävä tiedosto toimitetaan pyydettäessä kahden viikon kuluessa. Ohje tietojen pyytämiseen löytyy sivun alareunasta.

 

Saavutettavuuspuutteesta ilmoittaminen

Saavutettavuutta koskeva palaute.
Palaute sivuston havaittavuuteen, hallittavuuteen, ymmärrettävyyteen tai toimintavarmuuteen liittyen voidaan antaa palautelomakkeen avulla.
Palautteen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.
   

  Saavutettavuuden oikeussuojakeino

  Saavutettavuuteen liittyvä palaute annetaan ensisijaisesti suoraan sivuston ylläpitäjälle palautelomakkeen kautta (saavutettavuutta koskeva palaute). Jos asian hoitaminen kahden viikon kuluttua edelleen estyy saavutettavuusongelman vuoksi tai et saa pyytämääsi tiedostoa saavutettavassa muodossa kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Ohje ilmoituksen tekemiseen löytyy aluehallintoviraston sivulta.

  Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

  Etelä-Suomen aluehallintovirasto
  Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
  www.saavutettavuusvaatimukset.fi
  saavutettavuus(at)avi.fi
  puhelinnumero vaihde 0295 016 000

   

  Saavutettavuustestaus

  Seloste perustuu kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset. Verkkosivupalvelun toimittaja (Donetti) on testannut saavutettavuuden erilaisilla testaustyökaluilla ja itsearvioinnilla.