Sähköpostiasetukset

Valokuituliittymän aukaisun jälkeen sähköpostin käytössä saattaa ilmetä ongelmia. Voit esim. saada edelleen sähköpostia, mutta et lähettää sitä. Ongelma ratkaistaan tekemällä sähköpostitilin asetuksiin päivitys, ts. lähtevän postin asetukset pitää laittaa kuntoon.
Sähköpostinasetuksissa valitaan oikea tili ja ne asetukset, jotka haluat muuttaa esim. lähtevän postin asetukset. Kullakin sähköpostiohjelmalla/sovelluksella sähköpostin asetukset löytyvät eri tavoin/kohdista.

Esimerkiksi Thunderbird:ssä ne aukeavat klikkaamalla postin nimeä ja sitten; muokkaa tämän tilinasetuksia. Sen jälkeen vasemmalle tulevassa ikkunassa valitaan valikosta; lähtevän postin palvelin ja seuraavaksi valitaan muokattava tili ja muokkaa.
(Asetuksissa löytyy otsikoita, esim: muokkaa tilin asetuksia –palvelimen asetukset –lähtevän postin palvelimen asetukset jne. Lisää- tai muokkaa-otsikoiden kautta voit päivittää tarvittavat muutokset.)

Joillakin sähköpostin tarjoajilla on palomuurilla estetty toisesta verkosta tulevan sähköpostin välittäminen eteenpäin. Silloin voi käyttää lähtevän postin asetuksina oman operaattorin, Netplazan, lähtevän postin palvelinta.

@kotinet.com
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
IMAP-palvelin mail.kotinet.com asmtp.kotinet.com
Portti 993 465
Suojaus SSL/TLS SSL/TLS
Kirjautuminen Pakollinen
@netti.fi
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
IMAP-palvelin imaps.saunalahti.fi imaps.saunalahti.fi
Portti 993 465
Suojaus SSL/TLS SSL/TLS
Kirjautuminen Pakollinen
Elisa
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
IMAP-palvelin mail.kolumbus.fi smtpa.kolumbus.fi
Portti 993 465
Suojaus SSL/TLS SSL/TLS
Kirjautuminen Pakollinen
Luukku.com
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
IMAP-palvelin Asetus henkilökohtainen smtpa.kolumbus.fi
Portti 587
Suojaus
Kirjautuminen Pakollinen Pakollinen
Netplaza Jokiverkon asiakkaat
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin posti.talonetti.fi
Portti 25
Suojaus TLS
Kirjautuminen
AOL (+ Verizon.net)
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin imap.aol.com smtp.aol.com
Portti 993 465
Suojaus SSL/TLS SSL/TLS
Kirjautuminen Pakollinen
Gmail
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin imap.gmail.com smtp.gmail.com
Portti 993 465
Suojaus SSL/TLS STARTTLS
Kirjautuminen Pakollinen
iCloud
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin imap.mail.me.com smtp.mail.me.com
Portti 993 587
Suojaus SSL/TLS STARTTLS
Kirjautuminen Pakollinen
MSN
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin imap-mail.outlook.com smtp-mail.outlook.com
Portti 993 587
Suojaus SSL/TLS STARTTLS
Kirjautuminen Pakollinen
Office 365
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin outlook.office365.com smtp.office365.com
Portti 993 587
Suojaus SSL/TLS STARTTLS
Kirjautuminen Pakollinen
Outlook-, hotmail-, ja live.com
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin outlook.office365.com smtp.office365.com
Portti 993 587
Suojaus SSL/TLS STARTTLS
Kirjautuminen Pakollinen
Yahoo
Saapuvan postin IMAP-palvelin Lähtevän postin SMTP-palvelin
Palvelin imap.mail.yahoo.com smtp.mail.yahoo.com
Portti 993 587 tai 465
Suojaus SSL/TLS TLS/STARTTLS tai SSL
Kirjautuminen Pakollinen

Tiedot koottu seuraavilta sivustoilta:
Microsoftin sivusto, jossa yleisimpien sähköpostin tarjoajien asetukset. https://support.office.com/fi-fi/article/outlookin-pop-ja-imap-s%C3%A4hk%C3%B6postiasetukset-8361e398-8af4-4e97-b147-6c6c4ac95353
Luukku.com: https://www.luukku.com/luukku?item=customerservice&op=ext-mail-clients-nologin
Elisan sähköpostien asetukset, kuten Omanetti, Kotinet yms, linkki: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sahkoposti-kotisivut/ohje/sahkopostin-asetukset/
Netplaza, Jokiverkon asiakkaiden operaattori: https://www.netplaza.fi/asiakastuki/kuituverkkojen-asiakkaat/kuituverkkoliittyman-sahkoposti/
Muu https://www.planeetta.fi/ohjeet/eri-operaattoreiden-lahtevan-postin-palvelimet/

Yleensä verkkoyhteyden asetukset päivittyvät automaattisesti palvelimelta eikä niitä tarvitse manuaalisesti määritellä. Jos kuitenkin haluatte muuttaa internet yhteyden asetuksia manuaalisesti, voitte määritellä nimipalvelimet. Netplazan nimipalvelimet (DNS) ovat: 80.75.96.80 ja 80.75.96.40.