Valokuituyhteyden käyttöönotto

1. Käynnistä päätelaite kytkemällä virtajohto päätelaitteeseen ja pistorasiaan

Päätelaitteeseen pitäisi syttyä virtavalo (Power), tilasta kertova valo (Status) ja WLANverkon toiminnasta kertovat valot (2,4GHz ja 5GHz). Mikäli yhteys päätelaitteen ja verkon välillä toimii, syttyy myös WAN-valo palamaan, kuva 3. Ensimmäisellä kerralla päätelaitteen käynnistyminen voi kestää n. 10 min. Jos WAN-valo ei syty, ota yhteyttä. Huom! Päätelaitteen pohjasta olevasta kytkimestä saa sammutettua muut kuin Power-valon.

KUVA 1. Koko kytkentä.
KUVA 1. Koko kytkentä.
KUVA 2. Päätelaitteen virtajohto kytkettynä ja LED valojen On/Off - nappi.
KUVA 2. Päätelaitteen virtajohto kytkettynä ja LED valojen On/Off – nappi.
KUVA 3. Päätelaitteen valot, kun yhteys päätelaitteen ja verkon välillä toimii.
KUVA 3. Päätelaitteen valot, kun yhteys päätelaitteen ja verkon välillä toimii.

2. Yhdistä tietokone päätelaitteeseen joko verkkokaapelilla tai langattomasti.

Verkkokaapelia käytettäessä kytke verkkokaapelin toinen pää tietokoneen Ethernet-liitäntään (RJ-45), kuva 4 ja toinen pää päätelaiteen LAN1, LAN2 tai LAN3 liitäntään, kuvat 5 ja 6. Huom! LAN4 on siltaava ja on tarkoitettu esimerkiksi IPTVboxille. WAN liitäntä ei ole käytössä.

KUVA 4. Verkkokaapelin toinen pää tietokoneessa.
KUVA 4. Verkkokaapelin toinen pää tietokoneessa.

KUVA 5. Ethernet - liitäntäpaikat päätelaitteessa.
KUVA 5. Ethernet – liitäntäpaikat päätelaitteessa.

KUVA 6. Verkkokaapelin toinen pää päätelaitteessa.
KUVA 6. Verkkokaapelin toinen pää päätelaitteessa.

Langaton lähiverkko

Langatonta lähiverkkoa käytettäessä valitse tietokoneeltasi oma langaton verkkosi ja syötä salasana, kuvat 8-10. Langattomien verkkojen (2,4Ghz ja 5Ghz) tehdasasetukset ovat laitteessa olevassa tyyppitarrassa. SSID on langattoman verkon verkkonimi ja Password on langattoman verkon salasana, kuva 7. Huom! Salasanaan ei kuulu syöttää välilyöntiä.

KUVA 7. Verkonnimi ja salasanan sijainti päätelaitteessa. Ota omasta laitteestasi kuva kännykän muistiin. Suurenna kuvaa kännykän näytöllä tarvittaessa.
KUVA 7. Verkonnimi ja salasanan sijainti päätelaitteessa.
Ota omasta laitteestasi kuva kännykän muistiin. Suurenna kuvaa kännykän
näytöllä tarvittaessa.

KUVA 8. Verkkoon yhdistäminen. Aloita klikkaamalla kuvaketta punaisen ympyrän sisältä. Sen jälkeen klikkaa yhdistä.
KUVA 8. Verkkoon yhdistäminen.
Aloita klikkaamalla langattoman verkon kuvaketta tehtäväpalkissa, kuvassa 8. Kuvakkeessa piste ja vasemmalle ylös kasvavat kaaret.
Sen jälkeen klikkaa yhdistä. Yhdistä automattisesti – valinta, tallentaa tietokoneelle langattoman verkon tunnuksen ja salasanan.

KUVA 9. Anna Password (salasana) ja klikkaa seuraava. Muista: Isot kirjaimet isona, ei välilyöntiä.
KUVA 9. Anna Password (salasana) ja klikkaa seuraava.
Muista: Isot kirjaimet isona, ei välilyöntiä.

KUVA 10. Langatonyhteys muodostettu onnistuneesti.
KUVA 10. Langatonyhteys muodostettu onnistuneesti.