VIDEOITA

22. Muusikko Janina Suihkola esiintyi Alavieskan kuituverkon avajaisissa 24.9.2019. Janina on Kultaisen harmonikan voittaja 2018. Tässä hän esittää kolme hengästyttävän upeaa kappaletta.

21. Alavieskassa juhlittiin kuituverkon avajaisia 24.9.2019. Liikenne -ja viestintäministeriö Traficom lähetti kunnalle huomionosoituksen verkon kautta. Videotervehdyksen toi pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

20. Alavieskassa aukesivat ensimmäiset valokuituliittymät 10.9.2019. Vääräkosken, Taka-Eilolan ja Isotaluksen pirtissä koettiin jännittäviä hetkiä.

19. Valokuituliittymän esiasennus Alavieskassa 28.8.2019. Näin se käy. Sitten vain ottamaan kuitu käyttöön. Linkin liittymän käyttöönotto-ohjeisiin löydät videon lopusta.

18. Alavieskan kuituverkon pihakaivuuta 2019. Alavieskassa ollaan maakoneurakoinnin osalta hyvin aikataulussa. Pääurakoitsija Relacom Finland Oy, aliurakoitsija Koneurakointi Viitanen Oy.

17. Tero Rautio päästeli lehmät laitumelle. Sen jälkeen oli käynyt kaivuri ja samantien myös asentaja. Jokiverkon valokuituliittymä on nyt aukaisua vaille valmis. Mitenpä homma oli hoitunut?

16. Juho Nivalan mansikkatilalla Pyhänkoskella tehtiin asennus. Kuuntele Juhon mietteitä vielä silloin, kun verkkoyhteydet olivat tavallisen liittymän varassa. Ja kuinka nopeus muuttui valokuituasennuksen jälkeen.

15. Terveisiä Haikola-Korhonen hankealueelta! Sievi astui valokuituaikaan 23.10.2018. Miltä se tuntuu?

14. Järjestelmäylläpitäjä, osa-aikayrittäjä Tapio Salonsaarelle toimivat ja tehokkaat verkkoyhteydet ovat erityisen tärkeä asia. Ilman toimivaa liittymää ei työ etene.

13. Kuunnelkaapa konealusmies Anttosen kommentit pihakuvapiirtämiseen.
Huomatkaa myös pihamaastojen erilaisuus. Merijärvellä haasteena olivat kivikot ja kalliot, mutta kaikesta kyllä selvitään.

12. Joki-Nivalan tilalle Merijärvelle tuotiin kauan odotettu valokuitukaapeli, syksy 2018.

11. Kaivuiden käynnistyminen alituksilla, kevät 2018.

10. Miltä tuntuu saada valokuituliittymä? Kommentteja Merijärven avajaisten kunniaksi.

9. Markku ja Niina Isokääntä odottelevat valokuitua, paiskivat hommia ja päästelivät siinä samalla lehmät laitumelle. Kuuntele Markun ajatuksia valokuidusta.

8. Käypä katsomassa kaivuu-ja asennusjälkiä Tenho Hakalan tontilla ja kiinteistössä Merijärvellä. Mittasimme myös liittymän nopeuden.

7. Sari ja Arvo Salmun aatoksia valokuitua odotellessa. Merijärvellä joulukuussa 2017.
Maatiloilla tarvitaan nopeat ja katkeamattomat nettiyhteydet.

6. Juho Nivalan aatoksia valokuitua odotellessa.
Pyhänkoskella tammikuussa 2018. Etätyö onnistuu myös pyryssä taipaleiden takana, jos vain tietoliikenneyhteydet toimivat.

5. Aktiivilaitteen asennus, Utajärvellä 2014 (Empower)

4. Työnjohtaja Lehtomäen mukana valokuitutyömailla, Utajärvellä 2014

3. Valokuitukaapelin pihakaivuu auraamalla Utajärvellä 2014

2. Valokuitukaapelin pihakaivuu Utajärvellä 2014

1. Valokuitukaapelin runkokaivuu Utajärvellä 2014