Valokuitu, mikä se on?

Mikä on valokuitu?
Valokuitu on erittäin ohut, lasista valmistettu johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon nopeudella. Valokuitu on ominaisuuksiltaan ja tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen muihin tiedonsiirtotekniikoihin verrattuna. Sen tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, rajaton kapasiteetti ja valmius myös tulevaisuuden sähköisten palveluiden käyttöön.

Kuka toimittaa?
Sievin ja Merijärven alueella valokuidun toimittaa Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunta.

Mitä etua valokuidusta? 
Valokuidun avulla on mahdollista saada kotiin, yritykseen ja vapaa-ajan asunnolle on mahdollista saada kaikki sähköiset palvelut nyt ja tulevaisuudessa. Kun julkisetkin palvelut siirtyvät hyvää vauhtia sähköisiksi, voit hoitaa asioinnin turvallisen ja toimintavarman valokuituyhteyden kautta.

Sähköpostin käsittely on valokuidun avulla entistä kivuttomampaa, kuin useiden megojenkin tiedostot latautuvat hetkessä ilman tökkimistä. Tämä toimintavarmuus hyödyttää niin etätyöskentelyä kuin myös oman yrityksen toimintamahdollisuuksien parantamista.
Valokuituun panostaminen on sijoitus, joka nostaa myös kiinteistösi arvoa!

Internetiä, televisiota, puhepalveluja ja turvaa
Internet ei ole pelkkää hupia ja viihdettä, vaan entistä tärkeämpi osa arjen hallintaa ja asioiden hoitamista. Sähköisten viestimien käyttö kuuluu yhä useamman työpäivää, elinkeinon harjoittamiseen ja yrittämiseen. Myös henkilökohtainen asiointiin vaikkapa terveydenhuoltoon, pankkiin, Kelaan, verottajalle tai työvoimatoimistoon hoidetaan yhä useammin sähköisesti. Luotettavan laajakaistayhteyden avulla asioit helposti ja nopeasti.

Valokuidun kautta on tilattavissa iso liuta tv-kanavia ja erilaisia viihdepalveluja, jotka antavat sinulle teräväpiirtoisen katselunautinnon valitsemanasi aikana. Verkon kautta toimiva internet-pohjainen televisio IPTV tuo ohjelmat nähtäville suorina lähetyksinä tai jälkikäteen katsottavina – ohjelmia voi myös tallentaa.

Verkon kautta voit myös soittaa puheluja mihin tahansa matka-tai lankapuhelimeen hyödyntäen palveluita kuten Skype, WhatsApp tai jotain muuta vastaavaa alustaa. Tällöin puhe siirtyy valokuituverkon kautta perinteisen puhelinverkon sijasta.

Valokuituverkon kautta erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat luotettavasti. Sen avulla voidaan tehostaa esimerkiksi tuotantotilojen, kuten navettojen toimintavarmuutta.