Haikola-Korhonen -hankkeen 2. työmaakokous 6.8.2018.

Rakentamisen päivitys:

Maakoneurakoinnin osalta ollaan hieman jäljessä aikataulussa. Runkojen osalta aikataulu kuitenkin saadaan kiinni. Runkokaapelia on rakentamatta vielä 79km.

Talonpäitä eli pihakaivuita kaivaa tällä hetkellä yksi kaivuriporukka. Talonpäitä on tähän mennessä kaivettu 50 kpl. Syyskuun alussa urakoitsijalta saadaan lisäys pihakaivuisiin, jolloin pihoja kaivetaan kolmen kaivuriporukan toimesta. Näillä resursseilla saadaan lokakuun loppuun mennessä kaivettua n. 400 talonpäätä.

Teletöiden kanssa ollaan aikataulussa. Tällä viikolla aloitetaan (Optoliitos) tekemään talonpäiden asennukset Kokkolantie Rautiontie suunnalla. Asentaja soittaa asiakkaalle päivää tai paria aiemmin. Yksi asennusporukka asentaa noin 3-6 kiinteistöä/pvässä. Jatkosten yms. hitsausten vuoksi ensimmäiset liittymät saadaan auki kuitenkin vasta lokakuun aikoihin.

Kuitujen GBS-mittauksia on tehty Merijärvellä ja niitä aloitellaan nyt myös Sievissä. Myös kiinteistöjen pihakuidut mitataan. Joten jos pihallanne piipahtaa Jokiverkon asentaja mittalaitteen kanssa, se tarkoittaa kaivetun kaapelin GBS-mittausta. Asiakkaan ei tarvitse reagoida siihen mitenkään.